Saturday, May 23, 2009

mampukah aku

esok pendaftaran UIA
dan aku takkan pergi
sebab
aku dah putuskan nak masuk
Kolej Mara Banting
mungkin nama tu gah
tapi
aku taklah segah maner
aku ingat lagi tyme amek result
beryukur sangat dapat sumer a
aper yg kau aim semua tepat
aku sedih bila
ada kawan2 ku yg cundang
menangis kerana result mereka
tak seperti yg dirancang
aku tak dapat nak bayangkan
kalau aku di tempat diorang
masa interview arituh
mak aku intebiu budak2 kat c2
sumer 8a1
9a1
11a1
tapi aku just 5a1
betapa rendahnyer diri aku
masa kat laman web bakal pelajar kmb
aku ader tanya budak2 tuh
aku tak dengar lagi yg cakap 7a1
bukan aku tak bersyukur dengan apa yg Allah kurniakan
cuma aku rasa rendah yg amat sangat
mudah-mudahan aku dapat belajar di samping org2 yg pandai
aku takut mereka faham
tapi aku ketinggalan dibelakang
lalu
apa yg bakal terjadi padaku
aku perlu berusaha lebih
memandangkan kemampuan ku tidak setanding mereka
aku mesti melipat kali gandakan usaha
semoga cita2 aku
menjadi
Doktor Pakar Bedah Jantung Kanak-kanak tercapai
doakan kejayaan aku
mudah-mudahan
sama2 kita mencapai bintang

5 comments:

sarah_liyana said...

insya Allah bleh la izzati..
ko mmg layak dpt KMB..
jd ko terima je pe yg Allah bg kat ko..
jgn pertikaikan lg..
juz berusaha sungguh2..

F a r i z z a i d I said...

Izzati
jangan risau ar,
kaw boleh.
sme2 ar truskan hidp kat kmb

humbleServant said...

sarah : benar kata ko sarah, tenkiu. terima takdir allah dan ketentuannya.mungkin ade hikmah

fariz : ya fariz, nanti kat sana kita berusaha bersama2. Kalu aku tak paham aku tanya ko..hehe

auni izzati said...

lek ah ak gtw kan kelas ak saje dah ade ramai 4flat, tapi insyallah kite takkan jadi among yg bawah . ahaha study leklok lah

humbleServant said...

auni : ameen.thanx auni..so abeslah ko dan si jig tuh.wakakah