Tuesday, May 19, 2009

Allah masih sayang aku

"ader ke patut langgar keta aku, cis!"

aku ta pernah pun power race2 keta ni. Bau lepas balik plkn, aku sedar yg aku ada bakat. Mula 2 takut gak nak bawak keta laju2, walaupun tade lesen.

Bukan ader polis pun. Namer pun race car.

Ade sekali dua aku dapat sampai check point dier. Lumba keta ni jenis lain sikit. Bukan sapa dapat no 1. kalu gitu da sure2 aku kalah. Adek aku laki, of course banyak kali menang.

Peraturan dia mudah
*ada 4 check point, setiap check point dia bekalkan baper liter minyak ntah

*kene sampai kat setiap checkpoint sebelum minyak abes

*kalu minyak abes maksudnya ta sampai checkpoint kira kalah ar

*sepanjang race tuh kalu korang nampak ada org bawak keta kuning , stedy jer sebab dia tak berubah

*tapi kalu keta tuh warna hijau terqoise ngan merah, diorang agresif. Pemandu dia akan try lambatkan perjalanan korung

*kalu korung sampai setiap checkpoint, jumlah litter minyak akan ditambah

so far aku dapat lepas 4 check point ah. Banggalah jugak.

Tapi ari ni aku bengang tahap dewa karma.

Agak2 ah, aku pompuan takkan ko nak langgar gak.

Abes berpusing keta aku.

Aku pun apa lagi speed up lah, aku nak balas dendam

langgar keta merah tuh balik

Masa tuh aku marah nak mati ni

lantaklah ta sampai checkpoint.

Dengan api kemarahan yg dicetuskan cik Setan

Aku pun speed up ah

aku tekan minyak dengan sepenuh hati

Akui nampak keta merah tuh kecik jer

Masa tuh api kemarahan buat aku lost control

Aku tak pikir pun mak ayah kat umah

Ataupun kolej amra banting yg bakal aku masuki

Yelah, kalu eksiden patah tangan,tengkok terkehel camner nak blaja

Actually mama ta tau pun aku maasuk race ni

Aku ngan Angah da biasa dah

Kalu mama tau mampus

B4 aku g race, mama tgh tido.

Kalu ta jgn harap aku dapat kuar umah.

K sambung balik.

Api kemarahan mmg telah membakar aku

Apa lagi

Aku langgar keta tuh dari kanan dia

Sekali pas aku langgar bontot keta merah tuh.

Berpusing keta race merah tuh.

Terkejut aku

Masa tuh aku tobat tak nak buat lagi

Tyme tuh aku teringat mama , ayah , angah , adil, arrif

cita2 aku nak jadi pakar bedah jntung kanak2

hutang aku ngan shikin

pastuh plan nak kuar g ts ngan shikin, tiara , biha

Aku cuak giler tyme tuh.

Keta aku pun berpusing lagi sekali

360 darjah tuh.

Alih2 keta merah tuh meletup.

Aku rasa cam berdosa giler

Moga2 racer tuh ok lah..

tapi aku rasa dier badan dier sure berkecai

aku dgr keta dier meletup kuat gila

"mama, kalulah ayong g tau mama awal2 ayong suka g race car"

"dan lagi bagus kalu ayong mintak izin mama"

tyme tuh nyesal pun ta guna

nanti Ayong dah takder jgn luper bacakan yasin untuk Ayong

kenapa benda2 pelik ni berlegar dalam benah otak aku

sebab...
sebab...
sebab...

Keta aku pun melambung tinggi.

Oh no, alamak, tidak...

Aku ta dapat nak bayangkan kepala aku terhempas kat jalan raya

Mungkinkah aku koma

tidak

Alhamdulillah

syukur Allah masih sayangkan aku

mama n ayah sikit pun ta marah

tapi ada satu berita buruk yg aku sukar nak terima

maaf kengkawan kalu selama ni aku wat korang sakit ati

ada hutang ta bayar ke

agak2 nya sempat ta aku kawen

munking pas ni aku ta dapat nak kuar ngan kawan2 dah

sebab...



..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
tertera di skrin gameboy.....
.....GAME OVER.......
tidak aku kalah lagi.wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aku campak game boy tuh,
bek aku tgk tv..
kuang3....hak2..........
nilah keja lepasan spm....

jgn marah yer....
pas ni nak maki aku dipersilakan ",
p/s: shikin aku jadi tau kuar ngan ko. Aku eksiden tak teruk pun..haha

7 comments:

F a r i z z a i d I said...

waduh kaw nih
smgt btol.
tp awal2 dah kantoi ar

haha..
len kali jgn kasik kantoi sgt
awal2 tuh

lawak ak bce

humbleServant said...

fariz : alamak, kantoi kat part maner?haha

cik bulan said...

huhu btol kantoi awal2
hehe nak lawan ngan aku x?
terer nieyh huhu

humbleServant said...

moon : kantoi gak? blah maner erk aku start kantoi..wakakah

auni izzati said...

aku dah agak dh ko ni izzati. mesti game.hahaha
alamak aku tade game kete dlm game boy. ade game boy pun game mario je ade. wakakaka pastu rosak. yg aku tau kalo ngan PS mmg sakit ah tangan control tapi aku tak macam ko.
kemaruk.
aku main the sims je. hahaha.

weyh, nanti sume dah ad kl -suami aku dgn mirul dgn sarah[plan] baru ni nk kuar. jom.
insyallah.

humbleServant said...

auni : allah biler nak kuar..aku bau jer kuar ngan si shikin n the gang ... nak kuar kene pastikan hati ak aku lembut dulu ah..g tau biler ko nak kuar eh!!!

F a r i z z a i d I said...

auni
kuar ngan mirol ke?
ajak ak skali dowh.