Saturday, May 30, 2009

aku layan game?

haha..kebosanan yg melanda menyebabkan aku terpaksa mencari2 sumber alternatif lain bagi melepaskan keboringan yang telah lama melanda diri ini. Ingatkan dah abes spm, best giler. Tapi aku terpaksa terima kenyataan hidup ini bosan tanpa buku. Bukan buku hattr potter kegilaan aku dan auni, maupun buku cerita yang dibaca oleh ibu dan ayah sebelum tido. Buku yang dimaksudkan ialah buku sekolah. Wakakah, mungkin bunyinya macam giler tapi hakikatnya itulah dia. Aku kepingin nak stady balik. Bukak buku tebal revision chemistry or hafal tokoh2 islam kat buku pai. Mahupun buat latihan add math dalam buku success sambil tangan sebelah diselitkan kat muka surat belakang, nak tengok jawapan betul ke tak.Hehe. Masihku ingat di saat aku berjaya melunaskan equation add math yg terkadang susah giler babeng , (nasihat penulis jangan gunakan ayat ini yer",). Meman g terasa nikmatnya, macam makan maggi ketika sibuk menelaah buku. Haha, perkaitan yg langsung tak berkait.





Sebelum zaman aku menelaah buku, buku menelaah aku. Maksudnya aku stadi sampai tertidolah, wakakah. Ada baiknya aku habiskan waktu lapang yg penuh dengan kebosanan ni dengan aktiviti2 yang tak pernah atau jarang aku buat. Apa lagi, main game ah. Aku bukanlah jenis fanatic gamers cam adek2 laki aku. Dah mmg nasib kalau adek sumer laki, keje dorunk main game jelah. Nak harapkan dorunk tolong aku sidai kain ke, basuh pinggan or lagi2 kemas rumah, agaknyer ibarat aku harapkan kucing berjanggut atau aku tunggu Chris Evans meminang aku, mimipilah. Haha. Ataghfirullahalazim, nilah dia. Takder mender nak buat, mengarut jelah kerja aku.






Aku dah lama tengok adek2 aku main game ni, tapi tak pernah pun rasa cam seronok jer game ni. But once U try it, U'll stuck into it. Tak cayer. Try ah, aku kalau bosan tak sah hidup kalau tak bukak game ni.



cam best jer aim kat penjahat pastuh tembak
cam aku ni
super herolah ni





fuh

mmg best ah pegang pistol

beng sana beng sini

masyuk giler ah

cam seronak jer dapat pegang pistol

padahal

dalam game jer

huhu



yg tak tahan aku jadi police

cam real giler dalam game tuh


dah lah tuh

siap bleh speed up lagi

penjahat sumer takut ngan aku


yang pelik nyer






nyawa aku bleh sampai 50


kalau kat dunia sebenar

tak merasa lah aku hidup mati 50 kali






kalau in real life

sure time tembak penjahat tuh

arwahlah aku

sbb kene tembak balik

haha

cumer game tuh ada sikit pengajaranlah

yang nyawa kita 1 jer

jadi kene hargai

game tuh tipu

nyawa sampai 50


papehal

kalu bosan try ah game ni

boleh mati hidup semula 50 kali

haha


4 comments:

F a r i z z a i d I said...

haha, tuhla
bak kate aku
kalaw dah frust menonenggeng
n rase-rase nak bunuh diri
gi bunuh diri dalam game
haha!
nnt kalu bunuh diri kat dunia nyata
kafir laknat lak kaw jdnye,
(bukan ditujukan kepada kaw, sme org)

humbleServant said...

haha,
ayat tak tahan
bak kata aku
muahahaha

auni izzati said...

ee plis la. aku tak paham kenape org suke main game...

humbleServant said...

auni : try ah dulu beb, syok giler..hehe