Friday, May 15, 2009

Dr. Izzati, insya Allah


Nama : NUR IZZATI BINTI MAZLAN
No. Kad Pengenalan : 91032414****(nak promote tu besday biler)
Keputusan : BERJAYA
Bidang : PERUBATAN
Program Persediaan : INTERNATIONAL BACCALAUREATE
Tempat Persediaan : KOLEJ MARA BANTING


Seribu kesyukuran aku panjatkan pada Illahi kerana insyaALLAH aku bakal melanjutkan pelajaran dalam Medic..
Masa dapat tau kos asasi sains hayat kat UIA bukan ke arah medic , aku DOWN giler
dah kena basuh ngan mak aku, akhirnya aku putuskan tak mu jadi Dr.
surrender....
mak aku cakap medic ni tough lah
gaji doktor siketlah
on call 24 hourslah
aku tak kesah pun, asalkan dapat amek medic
last skali aku termakan cakap mak aku..
tetibe jer ari ni, kuar result mara.. punyalah semangat tekan link kat blog Fariz Zaidi
ta taula naper aku suka promote namer ko
dahla ko pun dapat samer ngan aku, KMB...
jodoh kot.. WAKAKAKAH
jauh panggang dari bara...
aku nak kawen ngan pak2 ustaz jer( bajet layak jer , ngeeee~)
mole, piqah , taufiq mersing dapat gak..
syukur..
Sarah Liyana.....
cam yg aku cakap...
setiap ketentuan tu ader hikmahnyer
at least u can still be a doctor
plus, UM university ranking paling atas tau, UIA langsung tak tersenarai..hehe
(mentang2 dapat KMB terus reject uia)
tapi...
ader tapi plak..
aku takut
IB tough nak mati..
bukaN takat mati, tough giler babeng!!
*tuh org yg tak bermoral jer cakap
like Auni said,
macam spm, org kater tough
tapi kiter boleh lalui juga akhirnya
cam tu gak IB
senang kata, jalan untuk mendapat tittle doctor
takder yg senang
susah2 belaka
bg mereka yg masih kurang pasti cam aku
kalu korunk buat istikharah
mmg la untuk dapat petunjuk
tapi bukan senang
hanya mereka yg dekat denganNya jer slalunya dapat petanda
WALLAHUALAM, Allah lebih mengetahui....
sebenarnya solat istikharah ni jugak
bertujuan agar path way yg kita pilih diredhoi Allah
tak kisah lah jalan maner yg kita pilih janji Allah sentiasa merahmati kiter
jadi conclusion dier
kiter kenelah putuskan sendiri
in the same tyme solat istikharah dan bertawakal pdnyer
hamba mana yg akan Allah biarkan jika mereka selalu menadah tangan ke langit, dan sentiasa memohon kerahmatanNYA?
"it doesnt matter which way I go, but it's a matter
wether
I pray to him or not"



18 comments:

auni izzati said...

aku nak nangis kenapa takdir aku macam ni? kena amek fast track, dapat plak fast track tuh. waaaaaa.[serious aku dah nangis dah tadi pagi time smyg]
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

cik bulan said...

act uia tuh ko boleh ke medic gak lau pointer bagus
anyway congrats cita2 ko da tercapai...
blaja elok2 k?
jgn menggatal kat fariz hensem tuh ahah

F a r i z z a i d I said...

yeay!
sme dowh.
huhu

kte stu geng ar nnt.
best woo kwn cam kaw.
havoc.

*hehe

.myra ♥ said...

tahniah.
good luck (;

humbleServant said...

auni jgn camtuh...ko dah bacer post aku pasal yg aku gceramah ke blom? ko kan tabah!!
biler kiter nangis sepertinyer kita telah melukakan Allah kerana Allah tak dapat nak penuhi hajat kot..mungkin mudah bg aku untuk berkata2..

Allah tau aper yg terBaik..

humbleServant said...

thanx mOon ..
insyaAllah aku stadi hard..
aku tau UIA leh g medic tapi kena struggle mati2 kan..hehe
blaja medic pun kene struggle gak..

Fariz? not my taste..muahaha

humbleServant said...

aku dah lamer mimpi nak jadi geng ko Fariz..
biler dengan ko terasa tinggi sket..

aku kan ketot
huhu...
kat kmb jgn wat2 tak kenal aku plak!!

humbleServant said...

yer time kasih atas ucapan itu..
tapi aku tak layak memilikinya...
milik Allah kejayaan ini, dipinjamkan sebentar

namun kadang kala kita alpa
dengan mengatakan kejayaan itu kerana kehebatan kita
walaupun sebenarnya tanpa takdir Allah, kita bukanlah kita
Wallahualam",

-n.a.b.i.l.a- said...

oitt..thx 4 u'r adv..
congratez ko dpt IB..
tp kene work hard coz org kate IB ssh ekk..???
tp a-level pon ssh gak kn..huhu

tp pape pon cngratez again..hope dpt jd doc mcm yg ko impikn okeh!
fightin'!

relax said...

big smile for litle girl yang tabah dan akan tabah menghadapi hidup masa akan datang img src="http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/1.gif" jadilah doktor dah tu cita-cita anda dalam blog pun dah tulis dr izzati. n last nak big hug tuk anda img src="http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/1.gif"

@qiLah said...

cngrtz izzati
aku pown tkt ngn ib nie..
rse cam nk sty um wlpn kat kms lg trjamin nk jd dr..
btl2..aku kene bwt slt istkhrh tu nnt..
tq ingtkn=)
n gd lck!!

humbleServant said...

nabila : yeah nabila!!!
betui tuh IB tough tahap dewa karma
*ckgu BM aku tak ajar pun gune perkataan ni ",
tapi
a level pun tough gak kan? ngee~~
stadi jelah,pasal result kita pikiaq nantilah
(cam senang jer aku cakap ",

relax : huhu ", siap bg big hug lagituh...
thanx tapi emotion tuh ta bleh readlah..takpe2...
time kacih, doakan saya berjaya, rerajinler singgah sini yer ",

@qilah : congrat tuk ko gak!! AGILAH!!!
BUAT SOLAT ISTIKHARAH TU SEKARANG!! WAKAKAH ",

humbleServant said...

AQILAH : sori salah eja, aqilah jadi agilah..
muahaha

shikin said...

tahniah2!!!!! hahah...Doctor2.....

shikin said...

eh UIA pon tersenarai la..die no 1 kategori universiti ape tah, aku lupe...tapi ade ar gk dpt no 1...isshhhhh!!

humbleServant said...

shikin : aku bacer kat paper Utusanlah..ner aku tau..tahniah kat ko gak!!!

sarah_liyana said...

izzati congratez tau..
aku hepi tuk aku..
untuk auni..
jgn r sedey..
kalo ko sedey aku pon akan turut sedey..
jd la kuat tuk kekuatan aku..
kalo tak aku tkot aku pon akn nges tau..

humbleServant said...

sarah_liyana : ni dah jali majlis nangis menagis plak ni xD...

JGN CAMTUH , WE MUST BE STRONG TOGETHER JUST LIKE STRONG KELAS 7..HAHA..DIER DAPAT MANER ERK..