Wednesday, August 26, 2009

mimpi aneh

ok.. ari nih aku melampau
sampai 2 kali post untuk sehari
lantak ah, its ma blog
DO I CARE??
haha
.
.
.
.
ok berbalik pada topic aku
mimpi aneh
bulan ramadhan nih banyak kali aku mimpi
mimpi aneh2
.
.
.
.
antaranya
angah nak kene hukuman mati mandatori
aku hantar angah balik asramalah
aik sumer pasal angah
.
.
.
ok mimpi paling pelik
pagi tadi
lebih kurang kul 8.45 pagi
aku tidur balik
lepas penat melayan fb
[aduh, ramadhan nih bukan nak tadarus ker, mentadabbur al-quran ker
balik2 fb, macamlah fb akan tolong aku masa aku melintas titian sirot]
.
.
.
dalam mimpi tuh
aku pergi ke masjid
nak tunaikan solat maghrib kot
dengan sorang lelaki
yg aku tak knal
jubah putih
.
.
.
aku naik keta dia ngan anak dia kot
yg hebatnyer
aku cakap ARAB beb
setahu aku
camnih perbualan aku [dalam bahasa arablah]
aku : apa khabar
lelaki itu : baik , anakku
lelaki itu : pagi tadi baca tak al-quran suroh ke ....
[ak tak paham sangat dia cakap arab, aku pun bukannya power arab, tapi kalau tak silap dia cakap tujuh]
aku : tak, kenapa
.
.
.
lelaki tuh pun bacakan lah ayt tuh
oh kalau tak silap aku
dia baca suroh al-falak
tapi al-falak bukan suroh ke 7
ke aku salah dengar dia cakap suroh nombor berapa
.
.
.
kemudian dia ceritakan kat aku tentang satu hadith
yg mengisahkan ttg suroh tuh
ada pengajaran
tapi aku dah lupa
.
.
.
pastuh
dalam perjalanan ke msajid
[masa tuh aku dah jalan kaki jer]
kami terserempak ngan sorang mak cik
yg sibuk menyampu sampah
lelaki tuh tegur mak cik tuh
dia suruh mak cik tuh g solat
.
.
.
tapi mak cik tua tuh cakap
tak boleh pergi selagi tak siap kerja
kalau tak nanti bos dia marah
.
.
.
lelaki tuh bg nasihat kat aku
jgn jadi cam tuh
.
.
.
.
semakin merumitkan mimpi nih
kalau nih bukan bulan ramadhan tak per ah
boleh consider nih mainan syaitan
.
.
.
tapi
inikan bulan RAMADHAN
aku tak tahu mimpi nih
memberi hidayah
atau sebaliknya
pening paler biler pikir pasal nih
.
.
.
mau taknya
dapat hadith dalam mimpi
tapi yg pastinyer
bila bersama dgn laki tuh
aku rasa tenang giler
suara dia lemah lembut jer
mmg suara yg indah
siapakah lelaki berjubah putih itu???

11 comments:

sarah_liyana said...

ala..jubah putih tu bakal suami ko kot..wakakakkaa

AxL VoGa said...

aku dh tw ko sape~~~~~~~~~!!!!!!!

chal said...

suka mimpi uncle =)....

it's hidayah, be thankful for being the choosen one =)
ramadhan alkareem to u dear

arlina said...

kalau die muda, mungkin tu bakal suami awak.

kalau die tua, mungkin tu bakal bapak mertua awak

haha -__-

F a r i z z a i d I said...

ya allah izzati
baik cpt buat amal byk2
dah tiba masa ..

.cik ceria. said...

err.TAKOT la plak.HAHA.
weh,rindu DO I CARE kau!hahahhaa
*aish,tergelak byk lak.SUBHANALLAH 3X

fithot said...

hahaha
aku pun ade mimpi gak..
lg pelik..
tp tadela mimpi kua hadith2..
nti aku tulis kt blog ;p

F a r i z z a i d I said...

heh, aku mse drama pakai jubah.
jgn ckp kaw mimpi ak ?

humbleServant said...

sarah : ke situ plak, tapi kalau yer.apasalah nyer.ahaks

che : eceh, kenal pun

chal : syukran2!!

arlina : nih lg merapu, bek makan ikan kerapu.

fatin : haha, mimpi kahwin kah?

bayzie : apa subhanallah 3X
apsal tak 1000X jer
huhu

special 2 fariz zaidi : 4 sure its not U.org tuh kulit gelap ah. btw, kalau ko pun, tuh mimpi jelah
haha

auni izzati said...

sama macam aku selalu mimpi pelik woh.
aritu aku mimpi kawan aku meninggal. masuk paper, aku baca paper tu. maybe sebab macam banyak sgt org keliling aku yg meninggal.
tapi aku tak bagitau die.
huhu..

bagus ah, nak bagi peringatan kat kau.

humbleServant said...

aku mimpi diri sendiri meninggal pun banyak kali dah

aku selalu mimpi ayah aku maninggal gak.biler sedra btol2 air mata aku mengalir.

ko nak kata ajal aku dah nak sampai.hehehe
aku tak sedia lagi
Allah, bilerlah aku nak sedia