Monday, August 31, 2009

tak kira!!! nak dia jugak!!

kalau bender mengarut

mai bagi kat aku

haha

hari nih

aku nak mengarut sket sbb lama tak mengarut nih

haha


.

.

.

.

couple

jodoh

kahwin

nikah

.

.

.

.

nih sumer melibatkan 2 jantina

antara chromosome XX dan XY

melimpahkan rasa

belas kasihan dan kasih sayang

kita tahu dalam al-quran nur karim Allah berfirman

"lelaki yang baik untuk perempuan yg baik"

.

.

.

dan mestilah anda , mereka , aku , dia, sesiapapun

menginginkan pasangan yg menepati pilihan mereka

tak gitu

aku teringat satu ayat dalam nur kasih

"I wont touch U, U are not my type"

nih yg berlaku selepas kahwin

betullah janji Allah

Adam akhirnya berjaya menjadi suami yg beriman dan bertanggungjawab


tapi

bagaimana

kalau insan yg kita idam2kan

tak menjadi milik kita

.

.

.

.

let say kita tak couple pun ngan si mamat nih

dok dambakan dia jer

aleh2 dia kahwin ngan besfren kita

mak aih berair mata sebulan

tuh lah tak express feeling

.

.

.

dan bagaimana pula

kita dah luahkan segala isi hati

tapi direject

"maaf awak bukan pilihan saya"

"erm, biar saya pikir dulu"

"ada hati nak aku, cerminlah diri sendiri"

.

.

.

dan bagaimana

kita luahkan isi hati kita

dan si dia juga meminati kita secara senyap2

masa nih lah

mandi tak basah

tidur tak lena

makan bertambah2

[aku kah, definitely not,ekekekeke~]

.

.

.

inilah dugaan hati dan perasaan

aku tak terkecuali

aku manusia

sama cam anda semua

dekat kolej nasihat lah skit deskmate nih

couple apa guna

kalau bukan jodoh

dahlah merana hati dia bukan milik kita

"kalau kita mmg jodoh dia"

larilah ke benua mana pun, kalau dah jodoh, dgn kuasa Allah bertemu juga

akhirnya dia tanya kawan dia

"awak rasa kita perlu clash dgn dia"

oh2

susah tuh

kalau tgh merokok

tiba2 berhenti terus

meletup nanti

.

.

.

sikit2

even tuan blog nih pun luka berdarah di hati tak pulih2 lagi

bau crush

tak couple pun

dah terkuyup2

inikan yg saling mencintai

saling mengasihi

saling mendambai

.

.

.

Al-baqarah-165

...Adapun org2 yg beriman sangat besar cintanya pada Allah

.

.

.
Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika bapa-bapa kamu, dan anak-anak kamu, dan saudara-saudara kamu, dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu, dan kaum keluarga kamu, dan harta benda yang kamu usahakan, dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai, - (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk ugamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka).[quran 9:24]
[ ihsan saudara Faiez ]

bantu kami

Ya Allah

sama2lah kita fikirkan

10 comments:

adib_helmet said...

weh,i like the way u said it.anything pon la
ko bole jd penceramah....sgt best ayat kau..
thanx a lot!!

humbleServant said...

aku nak jadi DOKTOR!!!!

sarah_liyana said...

ala izzati..doktor x semestinya xleh jd pendakwah..kite kne jadi doktor yg muslimah..insya Allah...

auni izzati said...

ni bukan mgrut la izzati.
hehe
takleh bla pasal adam pun sempat masuk dalam topik.
benci adm tu!

huhu,
betul.so tak payah laa nk buang masa.

auni izzati said...

ni bukan mgrut la izzati.
hehe
takleh bla pasal adam pun sempat masuk dalam topik.
benci adm tu!

huhu,
betul.so tak payah laa nk buang masa.

Fa[iez] said...

tambahan:
Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika bapa-bapa kamu, dan anak-anak kamu, dan saudara-saudara kamu, dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu, dan kaum keluarga kamu, dan harta benda yang kamu usahakan, dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai, - (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk ugamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka).
[quran 9:24]

humbleServant said...

adib : penceramah?? mudah2han..
mmg nak jadipun, tapi biarlah aku mendidik hati ini dahulu.

sarah : totally agreed, doktor muslimah..

auni : adam tuh ok lah.just put yourself in his shoes..susah beb..
susah auni nak lupakan dia. Tunngu dia kahwin bau aku terima hakikat kot.

faiez : thanks dude.Ayat nih mmmg sesuai untuk remaja2.Aku takut bila baca.Sama2 lah kita kejar cintaNya

ikhwana syuhada said...

hurmm..... malasnyer nk pikir sal kawin...

~ aman shah ~ said...

kawen?~~

humbleServant said...

ikhwana syuhada : malas?haha

aman : kenapa?