Monday, August 31, 2009

merdeka??

ari merdeka
tak ader nak tulis paper pun
cuma nak story kat geng2 lama tgb
.
.
.
weyh korang
ari tuh aku masuk sketsa kemerdekaan
guest ah aku jadi aper
TOK MUDIM
bertentangan ngan jantina aku
.
.
.
mula2 aku serba salah
sebabkan tak boleh menyerupai lelaki
tapi kaum lelaki mmg dah tak cukup dalam group aku
nak tak nak aku terpaksa
dgn niat nak sampaikan message kemerdekaan
.
.
.
mmg niat tidak menghalalkan cara
tapi aku harap kawan2 kat kmb fahamlah agaknya
yang makin tak tahan
dalam babak tuh
ader part aku perlu mengkhatankan cucuku
.
.
.
dan siapa pula cucu aku
Fariz Zaidi
haha
seb bek fariz
kalau org lain
tak mahu aku
.
.
.
mole pun take part gak
jadi Gopal
kiranya nak ceritakan perpaduan kaumlah nih
.
.
kiranya extgb masa tuh yg satu group
aku, fariz dan mole
.
.
dah lah tuh
aku sikit nyer rajin
masuk kawad kemerdekaan
aktif sunggoh
dah ah lepas ppersembahan hari kemerdekaan
[lupa nak g tau group aku menang, ntah kenapalah menang]
Allah lebih mengetahui
aku pakat lari g padang kawad
nak buat persembahan kawad
.
.
.
penat
mmg penat
teringat kata2 peqa
"bukan ko kalau masuk apa2 pertandingan semua menang ker"
ohh peqa, perli nampak
.
.
.
teringat taun lepas di tgb
aku perform sajak
in the sama tyme
berlakon gabung kelas 17 n 18
pidot, nadzua, mirul,addri, shazmeer
n lain2
ohh mmg best ah korang
alhamdulillah menang gak
.
.
.
.
dapatlah makan hemper tyme tuh
nih kat kmb
dia bg voucher rm100
dapatlah rm10 sorang
.
.
.
rezeki Allah
.
.
ingatlah
keamanan adalah nikmat Allah yg selalu kita salah gunakan
terkadang kala dengan keamanan kita lalai dan alpa
jadi
bersama kita bergabung di bawah satu payung kemerdekaan
MERDEKA
.
.
.
dan bersyukurlah
kita bukan sahaja mendapat nikmat keamanan
malahan diberikan hidayah mengamalkan ajaran yg sebenar2nya
yakni mentauhidkan Allah
.
.
"maka apakah kamu tidak bersyukur?"
p/s : auni aku nak balik kmb arinih
doakan aku ader standardiZe quiz bio dan ekonomi
p/s : sarah menanglah drama tuh, aku nak jumpa ko, seronok dapat jumpa kawan lama

2 comments:

Q said...

haaha
lawak la ko zati
bgs2
bngge tgb
;D

sarah_liyana said...

alaaa....aku kalah lar...aku nak je pergi..tp group aku dpt no dua..sedey r plak kan..xdpt jumpe ko..budak2 fist austorolia yg mng jd fazrul ikram r dpt pergi..nnt ko jumpe r die..nnt de pe2 ko nak kirim kat aku kne r pas kat die key..jgn lupe kirim pe2..hahahaha..pesan kat piqa skali..hehehe..aku doakan kite jumpe len kali..insyaAllah...