Monday, June 1, 2009

medical checkup

fuh.....

tuh jer perkataan yang mampu aku keluarkan

ingat sonang jer nak wat medical check up

nak save duitlah katakan


pergilah hospital KL

SAVE BUDGET

kat private hosp mau sampai 80 inggit

sayang duit kak ooi

lagipun 8o inggit bleh derma ker

gi makan Mc'D ke

[aku ni boikot ker tak]

.

.

hoho


sampai di kaunter mdcl chkup

mak aih ramainyer org beratur

yelah bukan aku sorang nak masuk U

bakal dak2 plkn pun ader

teringat zaman aku dulu


siap kaler kuku lagi tuh

haishhhh

pakai tudung tapi

camner nak solat dik ooi

dier taktau kowt

positive thinking

btol lah kata traineer aku dulu

dak plKn siri ke3

teruk2 perangai nyer



........................................................



alih2 kene reject

katanya 1 july bau ader medical chkup

kene wat appoinment dulu cik ooi

aku nak masuk kmb 23 jun

.

.

.


nak taknak

private lah ni

col mara

kalu takleh hosp kerajaan

mara tak mau klinik swasta

mara cumer nak hosp swasta


manyak songeh yer incik Mara


mmglah dier nak taja aku

ikut jerlah

.

.

.

haha


penat pusing 1 kL cari Tawakal hosp

mmg canggihlah hosp tuh

banyak bilek doctor

sumer siap ada MBBS

degree yg aku kene pulun kalau nak jadi surgeon

takder pun MD

sumer MBBS

agak2 nya aku lepas housemanship

kerja kat tawakal kowt

hehe, dah siap berangan

mudah2 han

MySpace


.

.

.

.

.


ALLAH

tak bleh plak

kene wat kat Damai Service Hosp

nak tak nak kene gi ah

dah baper hosp aku g arini

.

.

.

fuh

bes gak

menaikkan spirit aku nak jadi doc


urine test

bermulalah test2 yg aku benci

urine test

siap ada advice lagi

"tak mau air kencing yg memula, ambik yg tengah2, last pun taknak"

sebab kotor

haha

.

.

.

.


aku benci amek urine test


pastuh amek darah

dalam 2 minggu ni

ni dah kali ke 3 aku amek darah

1 kali sebab demam panas

1 sebab dmm campak

1 sbb mdcl chckup

bazir darah aku jer

baik kasi kat Cik Mosquito

sian anak2 dia tak makan lagi

tapi kalu Cik Aedes

sori I takleh bagi

U bleh buat I mati tau

.

.

.

the most i hate

X~RAY

waduh

nasib org pompuan

kalu laki

nangis lah aku kat citu


.


.


.


.


.

.

.

.

.


dah lah tuh

medical chckup nyer pasal

terbang 201 inggit

gilor mahal

kalu aku topup tahan 2 tahun

haha

redho jelah

nanti ari rabu kene gi balik

nak jumpa Dr. Tan

mdcl chckup terakhir

after dis kalu ader medicl chkup lagi


MySpace
pengsananlah aku


woit

inikah bakal doc

lantoklah

aper aku kisah

mudah2 han aku takder penyakit tuberculois

hiv negatif

dan

pnyakit kronik

H1N1????

IMPOSSIBLE

aku tak ponah melancong pun

haha


Wallahualam.....

5 comments:

F a r i z z a i d I said...

haha,
macam mne kalu tetibe ko HIV +ve ?
hehe,

beselah tuh buat kat private hosp.
ongkos mesti mau banyak
nseb bek ayah aku leh claim

ade nak dalam rm220 kat demc
ish, x senonoh betul

humbleServant said...

22o..
allah hai
beza 19 inggit jer ngan aku nyer

aku pun nak souh bapak aku klaim ah
abes ko mdcl chckup kat ner?

@qiLah said...

xpe2
at least dpt mood nk gy blaja medic kn.
;D

adib_helmet said...

huhu
cabaran betul ko nk wat medical cekup da mcm explorace plak.haha

aku dpt kat ktt.surat pon x dpt lg ni..huhu

eh,cmne nk edit page blog uh??x reti lah..

humbleServant said...

aqilah : huhu, nak dapat mood nak blajo medic sampai 201 inggit.mmg berbaloi..

adib : sonang jer, g kat layout. pastuh tekah edit html.save code template yg ko tgh pakai.
ko carilah template yg ko suka kat tenet. tekan dload.
ko nampak tab browse?
tekan tab tuh. pastuh upload lah kat mana ko simpan template yg ko dload dari internet.

plg senang, guna jer template yg die bagi.
tekan pick new template.
abes citer
tak paham?
cuber tanya ngan moon
dier hebat bab ni aku rasa
aku pun budak bau blaja