Thursday, April 30, 2009

Kejadian Memalukan di KTM!!

Alhamdulillah,

dapat gak aku kuar ngan kengkawan g mid valley.. dapat men 2 game bowling pun oklah.better then never.. tak tahan.kat mid valley akulah yg asyik kene bahan,REDHO jelah.huhu..aku pun satu suker mem BAHAN dorunk,semalam bertubi2 aku diserang.haha..

4 me its nothing.itulah caranyer merapatkan lagi hubungan persahabatan.mak aih,cam nak wat esay spm.huhu~~ klik disini klau nak tahu betaper dahsyat dorunk memBahan ak.tp sket pun tak terasa.bluek~~hehe



k str8 tu der point.pas jejalan kat mid, then we split up.kwn ak, antie dia amek,aku plak nek KTM of course.save wet lah..memula tuh syukur ah sbb tgk kat signboart tu tulis 6.35 tren sampai.Dah dokek 8 minit den tunggu,satu tren pun takder.Sabar lagi.Tetiba wak2 tren benti dituka 6.45..Sabar2..Kalu yer pun tak ya lah tipu.6.45 cakap ah 6.45..seb bek dah solat kat mid tadi.ni surelah sampai umah dah maghriB.



Sampailah tren tuh.rezki Allah. bau diri jap,dah dapat duduk..susah nak dapat duduk kalu tren dah benti kat klcc. orang ramai.bak kata abg amir aku"cam sardin"...huhu~~ balik keje..bese arh..org ramai.. aku plak pening nak kene kire 6 stesen b4 sampai umah aku.dan terjadilah insiden ni...



Suara antu : tren telah pun sampai ke perhentian....(aku pun lupa dah)

Lelaki : (bergasak2 nak masuk tren)

Pompuan : Jgn tolak2 lah. Dalam sudah sempit. Tala boleh masuk. Woi jgn tolaklah. Kaki saya!!

Lelaki : (masuk jugak.Keras kepala btowl.Tapi bukan salah dier)

Pompuan : Jgn masuklah. Sudah ramai orang . U tau tak kaki saya sakit kene pijak. U tak
paham ker sudah tak muat!!

Lelaki : Semua orang mau baliklah..

Pompuan : Memanglah semua orang nak balik tp dah tak muat . U tak paham ker. kaki I
kene pijak . Nanti I report polis baru tau !

Pastu pertelingkahan 2 tak berhenti.Macam2lah dorunk balas membalas.. Tulah, tyme skolah cg suh masuk bahas tak nak. Dahtuh, dalam tren barulah nak tunjuk jantanlah, tunjuk taringlah.Macam2...

Sungguh memalukan. Tension aku. Wat malu kat orang luar. Dahlah masa tuh ader 3 org arab..
Allah hai, menjatuhkan nama Malaysia betul.Kerajaan pun satu. Ntah mana pegi peruntukan berjuta2 untuk ktm.Rasionallah sket.Takkanlah every 3o minutes, 1 train only.Lagi2 tyme org balik kerja. Dok sibuk promote suh kurangkan kenderaan persendirian, naiklah kenderaan awam. Dah suh naik, tak nak sediakan fasalitator tuh betul2. Angin aku. Dahlah aku tgh usha pasangan arab tuh.

Dalam tren aku dapat berdiri sebelah pempuan arab yang menutup keseluruhan badannya ngan kain itam.Mata pun tak nampak. Aku pasang telinga jer dengar dier cakap ngan husband dier. Walaupun tak paham, aku dapat merasakan aura percakapan dorunk.Tulah bahasa yang digunakan oleh nabi Muhammad s.a.w.(selawat balik yer =p)..Tetiba jer pompuan Arab tuh pegang bahu aku. Aku senyum kat dier. Aku nampak mata nyer yang berwarna cokelat. Indahnyer.Dan keindahan itu hanya milik suaminua.Moga2 aku dapat jadi seperti dia.

Disebabkan pergaduhan di KTM, hilang dua orang Arab tuh dari pandangan aku. Sedih bukan kepalang.Bukan rezki aku.. Tapi datang lak sorunk mamat Arab len dpn aku.Hari2 ku penuh dgn orang Arab.Best nyer.Hihi..

Aku mmg tak puas hati mengenangkan kejadian di KTM semalam. Dulu aku mmg tak puas hati bila orang cakap, orang ni rasuah, org tuh rasuah.Ntah2 kene aniaya ker.. Sian dier. but, as I grow up and being in the real world situation , aku start realize, kes2 rasuah tuh tak mustahil.. Contoh lain sorunk pak cik ni, kontraktor.Ditugaskan membina sebuah surau kecil untuk kemudahan penduduk setempat. Tp apa yang terjadi, suara azan tak didengari oleh penduduk..Bile dicek2 rupa2nya wayar untuk menjadikan suara muazzin bergema dan boleh didengari penduduk tidak disambungkan.Tak bertanggungjawab btol pak cik tuh.Berani dier makan harta milik masjid. Dia tak fikir ker keseronokan yg dia dapat ngan duit masjid tuh kat dunia jer.Walhal Allah dah tempahkan 1 tempat di neraka khas untuknya.Kalu syurga takpeler, ni NERAKA...NERAKA!!! Nak aku mention lagi ker..Azab dia mmg memeritkan. Aku bukanlah nak tuduh pak cik tuh,tp ni apa yang orang2 kata.. JAWI bagi peruntukan untuk pembinaan surau tuh beribu2 ringgit. Tapi surau tak segah maner pun.Dgn masalah tuh, masalah ni..Tak nampak mcm surau tuh dibina menggunakan peruntukan beribu2 tuh.. Mana pergi duit tuh. Laknatullah lah saper yang ambik hak milik org lain.Lagi2 yang bersangkut paut dgn amanah, surau..

Apelah nak jadi ngan orang kiter.Sedarlah bangsaku..
Ape gunanya kau sibuk melaungkan DI MANA MELAYU kita?
Sedangkan kau sendiri lngsung tidak melambangkan MELAYU KITA!!


MAKANLAH HARTA HARAM ITU SELAGI KAU MAMPU..
SEDUTLAH HARTA2 ANAK YATIM..
HIRUPLAH PERUNTUKAN2 ITU...
BESARKANLAH ANAK2 MU DGN TIDAK BERTUNJNGKAN KEREDHAAN ALLAH,
MUNGKIN DI DUNIA KAU TAK MERASAI AKIBATNYA,
TAPI TUNGGU DAN NANTIKANLAH!!!


AZAB DARI TUHANMU!!!!!!!!!!

wallahualam..
*aku seyes ni*

3 comments:

F a r i z z a i d I said...

Alhamdulillah,
post kaw sme ade unsur2 nasihat.
so bolehlah skali-skali ak nih beringat-ingat.

papepon,
mmg truk ktm nih,
hopefully after najib nek ktm harituh,
die sedar n bagi lg byk peruntukan.

shazea :) said...

hihi izzati garang weyh , lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii

humbleServant said...

to fariz zaidi : lagi byk peruntukan, lagi banyaklah rasuah..

to shazea : hah!! lari2..aku kejar ko.huahuahua