Tuesday, June 23, 2009

selamat tinggal

Aku bakal berangkat meninggalkan rumahku. Kalau dulu ak selalu anggap rumahku bukan syurgaku. Aku tak pernah ada perasaan sayang mama dan ayah. Kebencian yang meluat-luat. Waktu kecik2 dulu, aku slalu kene marah ngn mama ayah sebab perkera2 kecil hinggalah yg besar. Aku mengaku aku mmg kadang2 keterlaluan, cepat memberontak. Tak mudah nak terima teguran sehinggakan seawal darjah lima aku dah merancang nak larikan diri dari rumah.

Tapi bila sudah memasuki alam asrama, semuanya berubah. Aku mula rindukan keluarga ku. Sudahlah seawal Tingkatan 1, aku telah dicampakkan ke sebuah sekolah agama yang sungguh menyeksakan, bukan kerana pembelajaran tapi persekitaran yang memualkan. Bayangkan kuasa senioriti yg tak pernah padam menghambat jiwaku disana.

Syukur pada Tuhan, memberikan aku peluang masuk ke MRSM walaupun jauh di selatan semanannjung malaysia yakni di Mersing. Di sana aku mula berjinak2 dgn golongan bijak pandai. Walaupun aku bukanlah pelajar kemasukan pertama, tapi suasananya jauh berbeza kalau dibandingkan dengan sekolah terdahulu.

Dan di Tingkatan 4, aku ditawarkan memasuki MRSM Tun Ghafar Baba, Jasin. Satu nama yang sangat gah. Mana taknya 2 kali berturut2 spm ranking 1 di Malaysia. Namun batch ku sekadar mendapat ranking ke4 dalam malaysia. Selepas spm, ak meneruskan permulaan cutiku dengan berkhidmat kpd negara. Betullah telahan hatiku, PLKN memberikan 1000 kenangan indah.

Apa yang mengindahkan lagi apabila aku dinobatkan sebagai wirawati terbaik. Mungkin kerana sikap ku yg "banyak cakap" tapi apa2 pun aku dah bawak balik pun sijil tuh. Akhirnya, luka kerana tidak berjaya mendapatkan peluang Skim Pelajar Cemerlang (SPC) untuk ke UiTM Shah Alam akdiubati dengan datangnta tawaran scholarship mara .

Namun, terluka sedikit di hati ini kerana pada mulanya ak benar2 yakin impianku untuk melanjutkan pelajaran di Timur Tengah akn tercapai. Tetapi tawaran Kolej Mara Banting yg mengunjung tiba ku terima jua. Berbekalkan semangat dari guru seperti Cikgu Ammar, Miss Durra, Cg Anizah, akhirnya aku akur menerima kehendak takdir.

Sebelum menjelangnya hari esok, aku benar2 bersyukur dengan nikmat Allah kerana dengan kuasaNyalah hubungan tali kekeluargaan antara aku dan keluargaku semakin utuh. Aku semakin menyayangi mereka yang begelar keluargaku. Tidak sia2 lah aku menadahkan tangan ke langit, meminta agar dibuang serta dikikiska segala perasaan benci dan menyampah kepada ibu bapaku.

Kini, matlamatku hanya 1, kebahagiaan mereka. Bayangkan mama dan ayah sanggup bersengkang mata hanya untuk mencari sesuap nasi. Tambah menyayat hati apabila mama sanggup menorbankan apa2 saja miliknya untuk zuriat2nya sedangkan ketika di sekolah aku selalu melupakannya.

Mama ayah, doa Ayong sentiasa bersama kalian. Mungkin Ayong pada dasarnya kadang2 nampak tidak menghormati ibu bapa, selalu meninnggika suara, tapi Ayong berjanji, selagi Allah memberi Ayong peluan bernafas, Ayong akan bahagiakan Mama dan Ayah.

Dan dalam jangka masa terdekat, Ayong mesti berusaha 120% untuk mendapatkan peluang melanjutkan pelajaran di luar negara. Ayong akan bawa pulang gelaran doktor dan mungkin dengan kejayaan ini, Ayong dapat menebus segala keringat Mama dan Ayah membesarkan Ayong.


Duhai sahabat,
segala2nya datang dari Allah
dan akan lembali kepadaNya
maka
hargailah ibu bapamu
selagi mereka masih bersamamu
Mudah2 han....

Doakan perjalanan hidupku di Kolej Mara Banting ",

Friday, June 19, 2009

arrif oh arrif

sekarang jam pukul 7.45
hai arrif2
mama suoh aku kejut ko
tapi tanak2 bangun jugak
..
..
..
..
bangun2
skolah start kul 8
tapi anda tak mandi2 lagi
masih tidor
..
..
..
..
dah ayong kejut
ko bg alasan
arrif penatlah asyik skolah
aik
inikah bakal pemimpin negara
..
..
..
..
cpat2
ayong dah gosok baju
kalu dalam jangkan masa
5 minit
anda ta bangun jugak
tatau lah apa nak jadi
..
..
..
.
..
hai arrif
arrif
bau 6 taun
doh maleh
nok g skolah
arrif
arrif


arrif

nazri dan arrif

Wednesday, June 17, 2009

thanks guys

berbalik pada post yg lepas
.
.
im
spechless
tak tau nak cakap pape
tima kasih sahabat
teman
kengkawan
..
..
..
..
..
aku mula sedar
yg semuanya takdir Allah
dan
aku sendiri dah putuskan
IB
merupakan lorong
yg perlu aku lepasi
in order
2 achieve
my ambition
dat is
Pakar Bedah Jantung Kanak-kanak
..
..
..
..
..
kepada semua
tima kasih
insyaAllah
aku struggle abis2
together we strive for infinite excellence
[huk3..nih bukan moto tgb ker =="]

Tuesday, June 16, 2009

fly aBroad

baru2 nih
1 of my frens
text me
salam pada semua.aku faiz talib.insyaallah aku akan
bergerak ke usa esok pg.
doakan aku berjaya didunid n akhirat.
maafkan kslhn aku scra sngaja atau x.smoga bejaya:)
hoho
mmg banyak pun salah ko
teringat gaduh2 ngan ko tyme form 1
tak mattured lagi tyme tuh
act

he was my ex~homeroomate at mrsm mersing
but
at mrsm tgb
we were not as close as b4
n suddenly
he fly abroad
2 US
fuh
the world's topmost H1NI cases
hopefully they'll not get infected lah

.

.
he was not the only one
akram pun sama
ex mersing n tgb
pun g US

..

..

..
and
will be coming soon
me
fariz
salwa
n dak2 kmb
will fly to0
but
if and only if
we exceed the IB marks
which is 38 at least
i repeat
at least
huh??


.

.

.

damn it
what the hell
arghhhhhhhh
what make it
more worst
is
the IB is not 1 yrs program
plus 1 more
becomes
2 years
4 sem
huh??

.

..

so its all about
International Baccalaureate
kalau ta pass mark dier
alamatnya
aku g IMU
not bad gak
lol...
[nih apa yg dak kmb kat umah aku g tau ah]

.

.
every single man
do 've dream
objective
target
goal
aku pun
n mine is
to have the ability
speaking english fluently
bcos im still about gagap2!!

.

.

.

i tried to
n yet
my english still suck
my vocab??
dun ever ask
i think
kids in the kindergarten
much3 more better
than me
huh??

.

.

.
the most terrible news
in my life
after the IB offer from MARA
was
the english test
that 'll be held
on the 1st week
of my new life
at kmb
huh??
test
i hate those words
test
exam
quiz

.

.

.

with all of these up coming obstacles
can i have
the Doctor tittle

.

.

.

omg!!
2 yrs of IB
n some of the kmb's seniors said
IB is BABI
but
one of kms's senior plak cakap
yg babi bukan ib

tapi MARA..
huh??

.

.

.

dats not my statement
aku tanak delete entry aku dah
cukuplah kes lama arituh

agagaggaga~

He deserved to stay as Iranian President

The FoxNewsTV (USA) asked the Iranian President Ahmedinejad,

'When you look into the mirror in the morning what do you say to yourself'?

He answered: I see the person in the mirror and tell him 'Remember' you are no more than a small servant, ahead of you today is the heavy responsibility, and that is to serve the Iranian nation'.

Ahmedinejad, the Iranian President who astonished many when he first reached to the office of the Presidency by donating all the high valued Iranian carpets to one of the mosques in Tehran by replacing them with the low cost ordinary carpets. He observed that there was a huge extravagant lounge for receiving and welcoming the VIPs and he ordered it to be closed and asked the protocol office to arrange for an ordinary room only with wooden chairs.

On many instances he joins the cleaning staff of the municipality for cleaning the streets in the area where his home and the Presidency are located.

Under his authority whenever he appoints any minister to his post he gets a signed document from him with many points particularly highlighting that he shall remain poor and that his personal and his relatives accounts will be watched and the day he leaves the ministry shall be with dignity, and therefore it is not lawful for him or his relatives to take any advantage of his office.First of all he declared himself for all the 'Big' wealth and the property he owned was a Peugeot 504 car, model 1977, an old small house inherited from his father 40-years ago in one of the poorest zones in Tehran . His accounts with a zero balance and the only money comes into his a/c was from his salary from the university as a lecturer with an amount of US$ 250 only.

For your information the President still lives in that same house. This is all what he owns; the president of one of the world's important countries; strategically, economically, politically and with regard to its oil and defense. He even doesn't take his personal salary with the argument that all the wealth belongs to the nation and he is the safeguard over it.

One of the things that impressed the staff at the presidency is the bag the President brings with him every day, which contains his breakfast; some sandwiches or bread with olive oil and cheese prepared by his wife and eats and enjoys it with all happiness.


One of the other things he changed was his personal carrier 'the President's Aircraft' to a cargo aircraft in order to save the spending from the public treasury and he ordered that he will be flying with the ordinary airline in the economy class.. He organizes meetings every no wand then with all the ministers to know their activities and efficiency and he closed down the office of the Manager of the president and any minister can enter to his office without any permission. He also stopped the welcome ceremonies like the red carpet, the photo session or any personal advertisement or respect of any kind while visiting anyplace in the country.

Whenever he has to stay in any of the hotels he asks them to make sure not to give him a room with any big bed because he doesn't like to sleep on beds but rather likes to sleep on the floor on a simple mattress with a blanket..

Refer to some of the photographs below which also confirm the above. During the prayer you can see that he is not sitting in the first row. The 2nd photo is of his dining room where the president is busy eating his simple meal.







The Iranian president is sleeping in the guest room of his house after getting away from his special guards who follow him wherever he goes and photo is taken by his small brother according to the Wifaq Newspaper which published this photo and the next day the photo was published in most of the world's newspapers and magazines and particularly the Americans.



Monday, June 15, 2009

delete

ko la sahabat
ko lah teman
ko lah peneman di kala sukar
dan senang
ko lah yg memakai spek
ko lah FARIZ ZAIDI
kerana nasihat anda
aku telah mendelete tros entry tadi
officially
anggaplah korang ta pernah tg page tuh
dalam blog aku
wakakah
muahaha
.
.
.
.
dah delete
aman dunia

Sunday, June 14, 2009

be4 plKn

teringat d kala muda mudi
dapat plKn
masa tuh bulan 8
b4 spm lah
File 1 : kat clas
tgh2 prep
kelas sebelah sikit punya bising
terloncat2
apadah
dohlah pompuan
.
.
kelas2 laen mula panas
MySpace
mau taknya
kat skolah aku
satu batch ada 18 class
tak bnyk plak
.
.
.
patutlah bising
kecoh sms plkn
credit 2 jannah
bcos save kedit aku nak sms plkn tuh
cekik darah sampai 50 sen
[allah hai, 50 sen pun aku berkira]
.
.
.
aku rasa aku ta dapat
tapi
aku nak
cam klako
skali aku dapat
haha
yg lagi lawak
skolah aku 98 over 440 lbh
dapat plkn
kui3
angkara siapakah
.
.
.
.
File 2: kat hostel
masuk jer blok aku
1 asrama kecoh
wuuuu~~
dah banjir
nangis sbb dpt plKn
cam aku sorang jer happie
aku pun berlagak cam ustazah cakap ah
menangis air mata darah sekalipun, korang kene g gak plKn tuh
[padahal ak dah happie nak g khidmat negara]
.
.
.
File 3 : keesokannya
esok si syawal
clasmate aku
g jumpa kaunselor
bertanya mengapakah beliau bernasib malang dpt plkn
kaunselor : mmg dah ditetapkan,tade kaitan ngan maktab
aloh
last skali syawal tak g gak
keh3
.
.
.
papehal
plkn was not bad at all
kalau setuju cuba jilat siku korang
haha
tak sampai kan


MySpace

k nite

aku ngantuk dah

Tuesday, June 9, 2009

sejarah hitam

Aku teringat satu kisah, kisah pengenalan singkat antara aku dan seorang warga asing dari Africa.

Muahahaha~

Mesti korang ketawa bila baca ni. Tapi itu bukan persoalannya , apa yang bakal kucoretkan adalah berhati-hatilah ketika senyum.

Memang benar senyum itu sedekah. Senyum juga bagaikan seperti satu virus yg amat mudah merebak. Bagaikan H1N1, malahan lebih pantas.[haha, perkaitan yg tiada hubung kait].

Buktinya, cuba tgh kita jalan2 nak gi tgk wayang ker, nak gi surau ker, atau keluar rumah. Kemudian terserempak dengan orang yang tak dikenali lalu kita melemparkan senyuman.

Berdasarkan kajian yg dijalankan 99.9% daripada penerima senyuman akan menerima impulse senyuman dan dengan pantasnya receptor akan bertindak balas di kawasan bibir. Terhasillah lengkungan di kawasan bibir dan itulah dinamakan sbgai senyuman .[haha, sapelah cg bio aku].

Hadith juga ada mengatakan ,

Dari Jabir bin Abdullah r.a katanya:”Rasulullah SAW bersabda “Tiap-tiap perkara yang makruf menjadi sedekah. Antara perkara yang makruf itu ialah hendaklah engkau (semasa) bertemu dengan saudaramu (sesama anak Adam) biarlah dengan muka yang manis dan (kalau ada yang meminta air) hendaklah engkau tuangkan timbamu ke dalam bekas air yang dibawanya.”

Hadis riwayat Ahmad

So no doubt lah senyum nih penting , bukan dari segi sains jer malahan agama kita turut mementingkan perlakuan ini.

Tapi senyum juga kenelah berhati2, terutamanya apabila melemparkan senyuman pada golongan bukan muhrim kita, atau bertentangan gender, senang cakap opposite sex lah .

Ni pengalaman yang tak dapat kulupakan gara2 senyuman "ikhlas" ku.

Kejadian ini tercatat dalam sejarah hidupku sekitar tahun 2008[taun lepaslah]. Gara2 dek kerana terlupa kata laluan pendaftaran ipta, terpaksalah aku berulang-alik cc ke umah, umah ke cc. Demi masa depan, ku korbankan keringat[tp skang umah ak dah pasang wireless moderm erk].

Dekad 3 jam aku berada di cc bersama adik kesayangan tapi disebabkan masa yg berlalu pantas Angah memutuskan utk pulang dahulu. Tinggallah dara pingitan ini keseorangan.

Seram tuh seram gak tapi lek ah, bau pukul 6.00 p.m. Masih belum timbul garis2 merah di kaki langit yg menunjukkan berakhirnya waktu Asar dan menandakan masuknya Maghrib. [Sengajaku panjangkan cerita nak menyakitkan hati pembaca, muahahaha~]

Yelah straight 2 de point, Angah dah bla dr cc, jadi kosonglah kerusi kat sebelah aku, kuharapkan adalah mamat seiras Patrick Dempsey tak pun Ben Affleck menggantikan kekosongan adikku, tapi lebih parah ini yg berlaku.

CC yang semakin ramai pengunjung itu tiba2 dimasuki 2 pengunjung asing. Dilihatkan dari warna kulitnya, bukan penduduk Malaysia nih , Awat gelap semacam. Aku bukanlah mahu mengutuk kejadian Allah tapi sekadar tidak dapat melarikan telahan hati ini.

Lalu sebagai tanda tidak sombong ku , otakku mengarahkan aku melemparkan senyuman pada warga asing itu . Dalam selang beberapa saat, bibirku dengan tiba2 melemparkan senyuman "paling ikhlas" dalam hidupku dan mungkin senyuman terakhir.

Tanpa dijangka , bukan Patrick Dempsey yg menjelma, mahupun kelibat Ben Affleck tapi penerima senyuman itu tadi. What?? Aku redho jer , ade hikmah kowt.

Bermula dengan senyuman, bermulalah adengan2 yg tak pernah ku jangkakan dalam sejarah hidupku. Berborak dengan warga asing, haha. Berkat ilmu yg dipelajari, aku gagahkan diri berspeaking dengan mamat Africa tuh.

Fuh~~

Perbualan semakin rancak, siap tukar ym beb. Dari ym ke no fon. Ketika itu aku masih mentah, no fon bleh kasi kat unknown. Apadah, aku takkan ulang perkara tu lagi, mudah2 han.

Pergh!!

Aku cakap dier paham, tapi biler tyme dia cakap, susah towl telinga aku nak menafsirkan butiran percakapan lelaki itu. Mau taknya, slang dier pekat betul. Kalah org2 kelantan ngan ganu,hehe.

Ok tyme mengayat, mamat africa nih mmg tak tahan. Mau taknya, ta pernah juma pempuan kat Malaysia agaknya. Aku borak ngan dia pun sbb dia kata dia islam, so aku layan ah as we are from the same religion, believe in Allah, he did repeat mention about Islam, so no doubt ak kene layan dier sbagai hamba Allah yg lain.

Not only dat, bcos of him, i mean dis africanlah, ak dapat strength nak speaking directly to outsider or foreigner. Dulu ngan omputih kat skolah aku pun duk gagap lagi, nih improvementlah kira nih.

Satu part g tak tahan, nih bukan hamba nak menjunjung tinggi diri hamba yg sememangnya serba serbi lemah ni yer.

African : You know what, you're beautiful

Aku : Well, all Allah's creatures are beautiful.

Haha, padan muka ko, sori aku tak layan mamat2 camnih. Haram yer cik african, aku layan pak2 imam kat majid2 jer, haha. [ketawa dajal]. Bukan apa, dia buta ke, aku sikit pun tak cantik, tapi cantiklah bg mereka yg tidak memandang rupa.

Sesungguhnya Allah tidak memandang rupa hambanya tapi hati mereka.

Nih pun part klakar masa mula2 pengenalan aku ngan dia.

Aku : Where do you came from.

African : Can't u see my skin colour.Im from Africa.

Haha, padan muka aku. Dah tahu gelap2 tuh, org africalah. Mamat nih mmg ah, dari berkenal-kenalan, dia borak pasal kawen plak.

Dia pun menyatakanlah ketidakpuasan hati dia kerana ada segelintir ibu bapa yg tak mau anak mereka berkawan ngan golongn seperti mereka. Mmg ah,org sayang anak, kang kene rembat ngan African cam ko, tak ke naya. Haha, ni bahasa kasar skit.

Dia tanya plak pasal kawen, haha. Bab paling aku pro ^^, Tp soklan dier pelik.

African : Let say u've bf n he is foreigner, will u marry him.

Aku : [haha, soalan killer]. Why not, as long he is muslim and we love each other. [nak muntah, tolong]

African : But thats not the reality. [Panjanglah dia membebel]

Ok, aku baliklah pastuh takkan nak dok kat situ jer, Asar blom solat lagi bai~. Singgah lah jap kat masjid tepi jalan tuh. Tiba2 teringat kat mamat Africa tuh, haha, lawok sunggoh.

Oh malam tuh aku sesaja msg dier, tyme tuh bau pas spm, borink. Oh dier balas msg sangatlah lambat, last skalt tertido, ngantuk + penat.

Tiba2 tersedar kul 2pg, ada 3 msg dan 2 missed call. Sapalah plak nih. Mak aih, negro tuh ker, mmg nyesal aku bg no kat dier dan nyesal gila gatai2 tangan anta msg kat dier.

Dalam msg tuh dier kata dier takut ngan Ayah aku, so dier tanya ayah aku ader kat umah ker. Oh lupa plak aku ader g tau dier yg ayah aku polis, hah!! Takut ko. Aku ignore jer n continue mimpi indah aku,Haha.

Sok tyme waktu tengah hari, ketika sedang ligat tangan ini menyempurnakan tugas seorang anak perempuan dan satu2 nya anak perempuan dlm keluarganya, menyidai pakaian di jemuran.

Tiba..

1 Message Received..

Haha, ape lagi bukaklah. Kot2 Nik Aziz anta msg suoh melawat dia kat Kelantan ker, tak pun Chris Evans ajak date ker, ekeke.

"Will you be my gurl?"

Muahahahahaha.

Hahahaha.

Kekekeke.

Apadah mamat africa nih . Knal pun tak sangat tetiba nak ajar kapel. Tapi cam best jer kapel, but not wif foreigner. Niat tidak menghalalkan cara yer^^,. Haha.

Aku pun tipulah dia, cakap aku dah ade pakwe. Tunggu nak kahwin jer.

Alah sian mamat nih, cinta terputus di tengah jalan.

"I hope u'll happy wif him''

Tulah msg terakhir dia. Aku ingat takat tu jerlah.

Siap nak calling2 lagi. Satu pun aku tak angkat, nak kata sombong kata ah, tapi nih sumer pengajaran dlm hidup aku.

Dalam ym, aku terpaksa menginvisible kan diri aku. Last skali aku cakap ngan dier dlm ym. Jangan ganggu aku, sbb mama aku tak kasi.

Yup, i did tell my mom bout dis.

Fuh berasap mamat africa tuh, aku last skali delete dia dr senarai ym aku.

Dalam fon plak, aku tulis nama dier sbgai

Jangan Angkat

Haha, tuh langkah berjaga2. Kot2 dia nak nata jampi serapah. Negro sekarangkan dah ramai rosakkan anak melayu kita.

Tapi, 1 yg aku kesalkan. Abu Sami' tuh actually baik. Tuhlah nama negro tuh. Muka dia bersih jer, peramah, cuma tak cerah, hehe. Aku harap Allah kurniakan isteri terbaik untuk dia.

Kan doa di luar pengetahuan org tuh insya Allah makbul.

Sorrylah Abu Sami', andalah negro terakhir yg akan kulemparkan senyuman.huhu

La ni, sorang lagi mamat Arab dari Egypt. Aku bg tazkirah jer kat dier. Nih pasal aku dah add dier kat ym, jadi terpaksalah aku meninvisible kan diri aku.

Mamat Arab lagi bahaya dari African tadi.

Jadi aku dah lama tak mengvisiblekan diri di ym. Terpaksalah buat offline padahal on9.

Jadi ym, no fon aku now n onwards, hanya untuk kenalan terdekat sahaja.

So, sesapa ada ym aku ngan no fon aku kira VIP lah.

Haha.

Salam ^^,

bolehkah berCOUPLE??

Couple
Couple abu hanafiah Sesiapa yang hendak bermesraan, berkasih-kasihan, nak bermadu asmara dana, bacalah buku ini... buku yang tidak dipublishkan kerana tidak cukup modal. Semoga pengarang asalnya dapat pahala jariahnya. Amin.

Monday, June 8, 2009

slumdog millionaire

aaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

seyely ak malas nak update blog

ontah ler naper

tak dapek den nak nolong

muahahahaha~


actually

i've been working hard + struggling 4 dis

SLUMDOG MILLIONAIRE

one 0f hindi movie from Mumbai
getting two Oscars


.

for


.


Original Score and Best Song


.


.


.


gempak tuh


dan soundtrack dier yg best tuh


.


Jai HO



.



mmg best ah lagu nih


aku tgh nak cari full movie dier kat tenet


yg free dload lah


hampeh


satu pun tada jumpa



so



anyone plez


tolong


camne ner ni nak cari full movie nih


????

nih trailer dier

mesti jatuh cinta ah




ni plak soundtrack dier

yg best giler tuh

2 thumbs uplah

Jai Ho

Thursday, June 4, 2009

aku cute??

haha
mmg lawok
smalam aku gi Damai Service Hospital
ada appoinment ngan Dr. Tan
kali ke 2 aku pegi
masuk2 jer bilik doc tuh


Dr. Tan : Is this medical check up 4 university?

Aku : Yup.

Dr. Tan : What program?

Aku : IB diploma.

Dr. Tan : If you fly to oversea, you need to have an immunisation bcos your antibody is zero.

Aku : ???????(Patutlah memanjang jer sakit)

Dr. Tan : If you abroad, u'll easily get infected.

Aku : (Adoyai cakaplah melayu.. Ni kan Malaysia)

Dr. Tan : Is she .........(Dia tanya mama).. Explain to your mummy.

Aku : (Lorh,nak kene aku explain ker)

Dr. Tan : Macam nih .......

Aku : (Pandai pun cakap melayu, gagap pun takper. Dok malaysia kenelah pandai guna bahasa ibunda yer^^, )
Dr. Tan : (Dah habis dier tanya mama pasal aku, tetiba jer)..She is cute...
hoho
ulang balik cik doktor
muahahaha
aku cute???
kembang tekak + ulu hati + jantung + pancreas + duodenum + intestines
ambik ko
.
.
abes sumer ilmu bio aku
.
.
.
ni nak praise aku apsal ni....
nak kata berbaloi ah aku gi medical chkup kat spital ni
tak cukup 201 hinggit
kena tambah 37 hinggit
201 + 37
=
kiralah sendiri...
medical chkup 238 hinggit
sapa nak kata aku membazir
.
.
.
katalah
benda dah lepas
biokanlah
yg penting
.
.
.
.
btolkah aku cute
haha
abeslah kalau pengutuk2 aku bg comment


Tuesday, June 2, 2009

Tagged by Auni Koya

1. How old are you?

I shouldnt answer this question.
How young are you? Haha, ni baru aku jawab. 18 taun. muda lagi, hoho...



2. Are you single?

haha, soalan peribadi.i was, is n will be single. No kapel2. Badar kat TGB mmg hebat, sampai hari ni aku ingat kata2 ni...
Niat tidak menghalalkan cara.
Couple i2 haram.




3. At what age do you think you’ll get married?

B4 4O lah plg sure. Sapa mau jadi andartu. Kalu 25 dapat kawen, cantik tuh..haha


4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?

Soalan tak tahan.. Nak kawen ngan sapa, hantu..hoho

5. If not, who do you want to marry?

ow nak tanya gak soalan ni erk. Saje jer kan sapa cipta soalan ni.
Aku nak akhwin ngan Ahmadinejad, tak pun imam masjid negara. Amacam??
Nak tanya lagi.



6. Who will be your bridesmaid or your bestman?

Hoho,kalau tak kisah aku nak chris evans jadi. Buleh tak, sape2 lah. Adik2 akulah, ok what.

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?

TAK MAO. Aku nak save budget jer. Kat kfc buleh?? haha, akulah org pertama wat kenduri kawen akt kfc. Alamak!!! boikot2!!

8. Where do you plan to go for honeymoon?

Bulan jauh sangatlah, buat kat malaysia dah ah. haha.. tak yah honeymoon, simpan duit g umrah lagi baguihh.


9. How many guest do you think you’ll invite?

waduh, aku ajak sumer kenalan lah. Korang kan nak sangat tgk saper future husband aku. Tak terkecuali cikgu2. mai datang. rakan2 blogger jom[macam aku nak kawen esok jer,haha]..
wartawan?? kalau aku kahwin ngan pelakon lah. jemput2
..


10. Will that include your exes?

tak paham..haha

11. How many layers of cake do you want?

Takyah cake2 ni. Ni bukan sunnah nabi. Aku beli secret recipe, makan sorang2.. Nanti aku claim kat suami aku suoh bayar.haha..

12. When do you want to get married? Morning or evening?

Haha aku aku nak nikah pas suboh, sure tak ramai datang..hehe


13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?

Aku dah lama rancang n. AKu nak jemput hijjaz buat konsert tyme aku kahwin. Surelah org datang bukan sbb aku kahwin, sebaba hijjaz datang.haha

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?

No no. Pakai tangan saja. Suap2?? nantilah aku pikir.haha

15.Champagne or red wine?

Tak kahwin pun takper. Pekejadah wine ni? haram lah dalam islam.


16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

both no!! only after couples of month..kerja gila

17. Money or household items?

Apa dier merepek ni.

18. How many kids would you like to have?

Banyak boleh, sikit boleh. But I Prefer 5. senang nak control. Sorang aku anta tahfiz, sorang medic college, sorang jadi engineer. Lagi 2 , sorang ustaz sorang ustazah. matilah sapa jadi anak aku.haha


19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?

Waduh, I need my own privacy {macam lah aku ni Madonna}

20. I want to know their wedding plan:

haha
yg aku nak sumer wajib buat erh!!

all my followers
fariz ko dah buat aku tau, takyah gedik buat 2 kali.haha

tapi kalu tak mo buat, tak pe ah
ekeke cam sedih jer...

especially shikin, aku nak ko buat..
wajib!!


kepada sahabat
actually aku nak sumer ala kadar. Bukan macam hollywood, berjuta2 dollar berabis untuk kahwen.
at last cerai~berai...nauzubillahiminzalik

haha, aku doh g tau kat mama ngan ayah aku
Aku nok nikah kat masjid wilayah... kenduri dalam dewan tu jer.
sebab nyer masjid wilayah tersangatlah indah. Bukan sebab siti nikah kat situ yer.
pastuh aku cakap ngan ayah aku nakwat kenduri kahwen kat kfc bleh tak..
ayah aku cakap, kalau ader pun aku lah org 1st..haha

nilah jadinyer kalau takder kerja..

Monday, June 1, 2009

medical checkup

fuh.....

tuh jer perkataan yang mampu aku keluarkan

ingat sonang jer nak wat medical check up

nak save duitlah katakan


pergilah hospital KL

SAVE BUDGET

kat private hosp mau sampai 80 inggit

sayang duit kak ooi

lagipun 8o inggit bleh derma ker

gi makan Mc'D ke

[aku ni boikot ker tak]

.

.

hoho


sampai di kaunter mdcl chkup

mak aih ramainyer org beratur

yelah bukan aku sorang nak masuk U

bakal dak2 plkn pun ader

teringat zaman aku dulu


siap kaler kuku lagi tuh

haishhhh

pakai tudung tapi

camner nak solat dik ooi

dier taktau kowt

positive thinking

btol lah kata traineer aku dulu

dak plKn siri ke3

teruk2 perangai nyer



........................................................



alih2 kene reject

katanya 1 july bau ader medical chkup

kene wat appoinment dulu cik ooi

aku nak masuk kmb 23 jun

.

.

.


nak taknak

private lah ni

col mara

kalu takleh hosp kerajaan

mara tak mau klinik swasta

mara cumer nak hosp swasta


manyak songeh yer incik Mara


mmglah dier nak taja aku

ikut jerlah

.

.

.

haha


penat pusing 1 kL cari Tawakal hosp

mmg canggihlah hosp tuh

banyak bilek doctor

sumer siap ada MBBS

degree yg aku kene pulun kalau nak jadi surgeon

takder pun MD

sumer MBBS

agak2 nya aku lepas housemanship

kerja kat tawakal kowt

hehe, dah siap berangan

mudah2 han

MySpace


.

.

.

.

.


ALLAH

tak bleh plak

kene wat kat Damai Service Hosp

nak tak nak kene gi ah

dah baper hosp aku g arini

.

.

.

fuh

bes gak

menaikkan spirit aku nak jadi doc


urine test

bermulalah test2 yg aku benci

urine test

siap ada advice lagi

"tak mau air kencing yg memula, ambik yg tengah2, last pun taknak"

sebab kotor

haha

.

.

.

.


aku benci amek urine test


pastuh amek darah

dalam 2 minggu ni

ni dah kali ke 3 aku amek darah

1 kali sebab demam panas

1 sebab dmm campak

1 sbb mdcl chckup

bazir darah aku jer

baik kasi kat Cik Mosquito

sian anak2 dia tak makan lagi

tapi kalu Cik Aedes

sori I takleh bagi

U bleh buat I mati tau

.

.

.

the most i hate

X~RAY

waduh

nasib org pompuan

kalu laki

nangis lah aku kat citu


.


.


.


.


.

.

.

.

.


dah lah tuh

medical chckup nyer pasal

terbang 201 inggit

gilor mahal

kalu aku topup tahan 2 tahun

haha

redho jelah

nanti ari rabu kene gi balik

nak jumpa Dr. Tan

mdcl chckup terakhir

after dis kalu ader medicl chkup lagi


MySpace
pengsananlah aku


woit

inikah bakal doc

lantoklah

aper aku kisah

mudah2 han aku takder penyakit tuberculois

hiv negatif

dan

pnyakit kronik

H1N1????

IMPOSSIBLE

aku tak ponah melancong pun

haha


Wallahualam.....